Algemene vragen

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe en gemotiveerde wifi specialisten. Het is wenselijk dat je 18 of ouder bent, en in het bezit bent van een autorijbewijs. Je kunt een sollicitatie (CV+motivatie) sturen naar: info@wifivakman.nl
Ons werkgebied is Limburg, Zuid-Oost Brabant en Zuid-Gelderland
We zijn tijdens kantooruren bereikbaar, maar kunnen we even niet opnemen omdat we allemaal buiten de deur aan het werk zijn of in gesprek, spreek dan de voicemail in. Uw voicemailbericht komt dan binnen op onze email en dan bellen wij u terug.

WiFi

Wifi maakt gebruik van de frequentiebanden van 2,4 GHz (Wifi b/g/n) en 5 GHz (Wifi n/ac), die worden gedeeld door verschillende gebruikers. De 2,4GHz-band is dezelfde band waarin magnetrons werken, maar ook draadloze muizen en toetsenborden, video-overdracht (beveiligingscamera's en tweede televisie-aansluitingen), draadloze deurbellen, garagedeuropeners, hoofdtelefoons etc. maken gebruik van dezelfde band. Daarnaast komt de straling van het netwerk van de buren vaak ook vrij sterk binnen, en met de toename van het aantal wifi-netwerken geeft dit steeds meer problemen. De 5GHz-band is nieuwer (2009) en kent minder concurrerende gebruikers. Het bereik van Wifi is in deze band echter minder groot waardoor er meer wifi access points nodig zijn voor een goede dekking. De dekking van wifi is ook erg afhankelijk van het materiaal van de muren in het gebouw. Als er veel metaal in de wanden en vloeren zit (denk aan wapeningsstaal) komt de straling veel minder ver dan bij dunne gipswanden.
Hoe veilig Wifi is hangt af van verschillende factoren. Zo is een openbaar (gratis) WiFi-netwerk minder veilig dan een eigen (bedrijfs)netwerk omdat je niet weet hoe het is ingesteld en wie erachter zit. Wij adviseren om voorzichtig te zijn bij het gebruik van openbare wifi-netwerken, en bij vertrouwelijke informatie altijd gebruik te maken van een versleutelde internetverbinding. In dat geval staat er ‘https://’ voor het webadres, waarbij de s staat voor secure.
WiFi Vakman heeft speciale apparatuur en programmatuur om een wifi-netwerk te analyseren. Wij kunnen op verzoek een meting uitvoeren en passend advies geven. Dit advies kan variëren van het instellen van een ander kanaal, het op een andere plaats neerzetten van het access point tot het gebruik van andere access points.
Gemiddeld komt een standaard draadloos signaal 50 meter. Dit is gemeten en getest in de meest gunstigste conditie (zonder muren en andere storingsbronnen). Er zijn ook accesspoints die verder komen, zoals 100, 200 of 300 meter maar ook tot kilometers ver. Ieder apparaat het zo zijn eigen functionaliteit en prijsklasse.
Zoals u wellicht ook kunt bedenken is het signaal niet sterk genoeg om de hoek van uw bedrijfshal of uw opslagruimte te halen. Dit kan zijn dat de router of accesspoint op een verkeerde frequentie draait, op een verkeerde plek staat of gewoonweg te zwak is voor de afstand die het moet afleggen. Dit kan komen door de bouw van uw pand, maar ook door omgevingsfacturen zoals stralingen van de andere netwerken. Om u zo goed mogelijk hiermee te helpen komen wij graag bij u op locatie. Neem gerust contact met ons op.
Wij gebruiken o.a. Ubiquiti, Asus, TP-Link, EnGenius en Devolo. Wij ondersteunen elke router, accesspoint, switch of modem.

Internet

Ons advies is om de stekker van uw netwerk-apparatuur 30 minuten van de stroom te halen, om daarna weer van stroom te voorzien. Mocht dit uw probleem niet oplossen kijk dan goed of de antennes (als die er aan zitten) goed op het kastje geschroefd zitten. Mocht dit geen resultaat geven neem dan gerust contact met ons op.
De werkelijke snelheid op internet is afhankelijk van heel veel factoren, zoals wereldwijde drukte, de snelheid van de servers die u bezoekt, de instellingen van uw eigen computer en last but not least de bandbreedte die de providers inkopen.
Woon jij in een buitengebied? En heb je traag of geen internet? Neem contact met ons op voor 4G internet oplossingen.
Ons advies is om de stekker van uw netwerk-apparatuur 30 minuten van de stroom te halen, om daarna weer van stroom te voorzien. Mocht dit niet baten kijk dan goed of de antennes (als die er aan zitten) goed op het kastje geschroefd zitten. Mocht dit geen resultaat geven adviseren wij uw internetaanbieder te bellen. Zij kunnen op afstand dan uw modem doormeten en kijken waar het probleem zich bevind. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen.

Werkzaamheden op locatie

Ons werkgebied is groot. Zo werken wij in Limburg, Zuid-Oost Brabant en Zuid-Gelderland voor zowel de zakelijke als de grotere particuliere klant. Verhuurt u een vakantiehuis waar u een verbeterd netwerk wenst of bent u van plan een evenement te organiseren? Neem dan ook gerust contact met ons op, dan bekijken wij samen met u de mogelijkheden.
Jazeker, binnen ons werkgebied helpen wij u. Of u nu een winkel in hartje stad, of een boerderij in het buitengebied heeft, wij helpen u graag.
Dit komt vooral door de mond-tot-mond reclame. Vrienden praten met vrienden, klanten praten met klanten en partners praten met partners, en die wonen niet allemaal in het zelfde gebied en zo verspreid het als een olievlek. Niets beter natuurlijk dan mond tot mond reclame, daar zijn wij natuurlijk ook erg trots op. Daarnaast is de ligging in Noord Limburg een perfecte ligging. We zitten vlakbij de A73, A67 en A77 die ons alle kanten op kan laten gaan én Duitsland is ook een goede buur. Wij vinden het leuk om op pad te gaan, natuurlijk met een zo goed mogelijk en logistiek verantwoorde planning. Wij hebben plezier in het werk wat we doen, en helpen daarom iedereen graag.
Dat kan via telefoon, email of via het knopje afspraken op de homepagina. E-mailen kan naar: info@wifivakman.nl vermeld dan duidelijk uw naam, telefoonnummer en adres. We kijken dan na ontvangst van uw email even in onze planning en nemen dan dezelfde dag nog contact met u op.
Dit is afhankelijk van meerdere factoren. In welke regio bevind u zich? Welke apparatuur hebben we nodig? Wenst u meer informatie? Stuur ons een mail met uw wensen naar info@wifivakman.nl en wij geven u dan een zo duidelijk mogelijk overzicht.