Stabiel wifi, waar dan ook:

Stapsgewijs met WiFi Vakman

Stabiel netwerk

Op kantoor

Stabiel wifi op kantoor draait eigenlijk maar om een paar belangrijke zaken. Je medewerkers moeten efficiënt hun werk kunnen doen en kunnen werken in een omgeving die veilig is. Ook als zij thuis inloggen moet het bedrijfsnetwerk zo zijn ingericht, dat zij gemakkelijk op de server kunnen werken en gegevens niet voor derden toegankelijk zijn. Als er klanten of andere relaties op kantoor komen, wil je hen een gastennetwerk aanbieden met een apart wachtwoord. Maar misschien nog wel belangrijker; je wilt er geen omkijken naar hebben. Je hebt immers een bedrijf te runnen.

 

Benieuwd hoe wij dit aanpakken voor kantoren? Zie het netwerken voor kantoren stappenplan. Een nieuw kantoorgebouw en op zoek naar een ICT partner die meedenkt over de ICT inrichting en netwerken? Ook deze vraag krijgen wij vaker. Samen met ons partnerbedrijf MKB ICT Service denken we van tevoren mee over de ideale ICT en internet inrichting. Neem contact met ons op voor een afspraak. 

Kantoor
winkel

Verschillende toepassingen

In de winkel

Een winkel zonder draadloos netwerk? Het is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de retail. Een foto vanuit het pashok op Instagram plaatsen, stiekem de prijzen online vergelijken en in de rij voor de kassa nieuwsupdates lezen. Als je doelgroep in je winkel is, wil je je klanten een stabiel en veilig WiFi netwerk aanbieden. Tegenwoordig kan dit allemaal in de huisstijl en gekoppeld aan de social media accounts van je merk.

Bovendien zijn je medewerkers online om voorraden te controleren, iets uit de webshop bij je klant te laten bezorgen en voor het betalingsverkeer. In een retaillandschap waar on- en offline verkopen hand in hand gaan, wil je ook in je winkel de optimale digitale ervaring aanbieden en leidt een storing direct tot gemiste omzet. Wij horen vaak van onze klanten dat ze niet eens gemerkt hadden dat er een storing was. Ons monitoringssysteem was hen voor. En daar zijn we trots op.

WiFi in je winkel volgens het WiFi Vakman stappenplan.

Hoge bandbreedte

In de horeca

WiFi in de horeca is tegenwoordig een vereiste. Je klanten willen ontspannen surfen, je wilt de interactie met hen opzoeken voor reviews, social media posts stimuleren en dat ze jouw merk online volgen en promoten. Als je internet stabiel is, heeft dit een positief effect op de beleving van jouw zaak. Tegelijkertijd wil je niet dat scholieren drie uur lang op één cola in je zaak verblijven en wil je de mogelijkheid hebben het gebruik van je gastennetwerk te limiteren.

Je personeel kan ook niet meer zonder stabiele WiFi voor het doorgeven van bestellingen, het met elkaar communiceren en het betaalverkeer.

Als je een storing hebt, heeft dit direct gevolgen voor de omzet in je zaak. Daarom kijken wij van te voren wat jouw horecazaak precies nodig heeft en wat je wensen zijn. Na het aanleggen van het WiFi netwerk, monitoren we continu en updaten we regelmatig om storingen te voorkomen en beveiliging te optimaliseren.

Aanleggen van WiFi  in de horeca stappenplan

Contactloos betalen
Camping

Goed bereik

Op de camping

Tijdens een verblijf op de camping of in een groepsaccommodatie is een snelle en stabiele verbinding tegenwoordig essentieel. Gasten beoordelen hun verblijf namelijk mede op de aanwezigheid van een goede internetverbinding. Ze willen op zaterdagavond een Netflix serie kunnen kijken en net gemaakte vakantiefoto’s op social media delen.

Tegelijkertijd gaat het vaak om grote gebouwen en/of terreinen met heuvels, water, bebossing; geen ideale situatie voor een sterke WiFi verbinding. Onze WiFi specialisten komen op veel campings en in veel groepsaccommodaties in Brabant, Limburg en Gelderland. De ervaring leert hen, dat een goede probleemanalyse helpt in het aanleggen van een maatwerk netwerk. Vaak bieden access points op de juiste plekken hierbij uitkomst. Onze WiFi specialisten heten niet voor niks WiFi vakmannen. Zij zijn ervaren in dit soort vraagstukken en hebben al bij veel campings en groepsaccommodaties gastennetwerken aangelegd. Vaak compleet met inlogpagina’s (met social media koppeling) in de huisstijl.

Zorgeloos internetten

In de woning

Karakteristieke oude huizen en gebouwen, een lust voor het oog, maar vaak ook een grote frustratie op het gebied van stabiel internet. Je wilt namelijk in het hele huis kunnen ontspannen, bijv. door buiten te videobellen, en werken. Als je een kantoor aan huis hebt, wil je je klanten en andere gasten wellicht een gastennetwerk met wachtwoord aanbieden.

Onze ervaren WiFi specialisten zien in dit soort huizen (met vaak grote tuinen) juist een mooie uitdaging en komen al jaren op dit soort locaties. Maken je kinderen iets meer gebruik van het netwerk dan je zou willen? Er zijn diverse mogelijkheden om het internetgebruik van je kinderen te monitoren en beperken, bijvoorbeeld met tijdsbeperkingen van specifieke apparaten in je netwerk. Aan de hand van stappenplan aanleg internet woning, maken wij stabiel internet toegankelijk.

Woning
boer met telefoon

Goed bereik

In de agrarische sector

Stabiel internet is een vereiste om een modern en efficiënt agrarisch bedrijf te runnen. Wij weten uit ervaring dat bijvoorbeeld het aansturen van melkrobots, het thuis uitlezen van klimaatbeheersingssystemen en kunnen zien waar op het terrein een alarm is ontstaan, niet kan zonder goed netwerk. Sterker nog, op afstand je bedrijf beheren geeft rust in je hoofd en in je werkweek. Tegelijkertijd zien we dat bij agrarische bedrijven, bijna altijd in het buitengebied, de signalen van internetproviders vaak tekort schieten. 

Ook hiervoor bieden we uitgebreide oplossingen, zoals een 4G netwerk.

Met onze site survey en ons stappenplan voor de agrarische sector voor het aanleggen van netwerken, komen we vaak uit op access points, straalverbindingen of netwerken via 4G (later 5G). Bovendien gaan onze engineers pas naar huis als alles werkt en uitvoerig getest is en begint daarna het continue monitoren. Voor ons een mooie taak, voor jou een zorg minder.

WiFi vakmannen voor:

WiFi op evenementen

Een evenement vindt vaak plaats in de buitenlucht op locaties waar geen internetfaciliteiten aanwezig zijn. Zelden zijn de condities alles behalve optimaal. Tegelijkertijd verwacht je veel bezoekers en heb je slechts één dag of een weekend om je evenement tot een succes te maken. Je wilt op social media tijdlijnen veelvuldig genoemd worden met mooie verhalen over jouw evenement. En dit alles in een veilige internetomgeving voor je gasten.

Wij houden wel van een uitdaging. Voorafgaand aan het evenement gaan we samen het terrein op om te kijken wat de faciliteiten en wensen zijn. Op basis daarvan brengen wij per evenement een offerte uit met daarin precies wat we aan gaan leggen, wat dit kost en wat je hiervan kunt verwachten. Een essentieel onderdeel van de offertes is onze bereikbaarheid en waar nodig pechhulp ter plaatse tijdens het evenement. 

Lees meer over het aanleggen van je evenementen netwerk.

Evenement
[sapc_checker list-select='regio']